/ Vardag /

Året var 2016

Vilket år mina vänner. Tänk nu att 2016 är passerat och har blivit en siffra i alla år man lever, att man om 20 år kommer blicka tillbaka och tänka: 2016, vilket fantastiskt år alltså! Det är så många datum jag kommer komma ihåg och som jag kommer vilja nämna. Det har hänt så himla mycket detta året, både i mitt liv men jag har också utvecklats så sjukt mycket som person. Jag har flyttat, tagit studenten, börjat en ny skola, träffat nya vänner. Vi kanske ska ta det ifrån början? 
 
Januari
Efter att haft en helvetes höst så kände jag hur det skulle bli skönt med ett nytt år. Visst är det lite konstigt att man bara på en natt kan ändra bild om något bara för det är ett nytt år, men det är väll så de fungerar där inne! Men janurai började som det brukar, man försöker hålla på godiset, träna lite extra och allt va det nu var. Sen en fantastisk grej som hände, den 23 januari hade jag bestämt träff utanför centralstationen med två personer som egentligen är främlingar, men även mina två storasyskon för första gången på över 13 år. Det var så roligt, att se vilka likheter vi har och vad vi har gemensamt.
 
 
Februari
Jag kommer aldrig glömma denna resan, jag åkte med min mamma och pappa, kanske den sista, men också den första resan bara vi tre. Jag är så galet tacksam för Thailandsresan, som dom sparade och la på oss. Ååå, min mamma fyllde även 50, helt fantastiskt! 
 
Mars:
Denna månad var väldigt från och till minns jag. Jag flyttade till min lilla stuga i fjälla, den 4 mars och tillbringade den mesta tiden både vaken och sovande ihop med Hanna. Jag tatuerade mig den 9 mars, "be strong girl" på insidan armen och även en G-klav på handleden som min lärare Frida målat, för att dels påminna mig själv om hur mycket musiken betyder för mig, men också hur mycket Frida betyder för mig. Jag umgicks väldigt mycket med Annika vilket gjorde mig på bättre humör och vi gick även på Melissa Horns konsert den 12 mars, gud va mysigt det var.
 
April: 
Den 10 april var jag på min första (och absolut inte sista) hockeymatch tillsammans med Stina. Fy som jag suttit och skrattat åt Stina varje gång hon sagt att hon ska kolla hockey eller när hon vandrat runt och sjungt "Vi har frölunda djupt i vårt blod". Men efter den hockematchen så fick jag verkligen upp ögonen för hockey och hur sjukt kul det är. 24 april vann även Frölunda SM-guld, sicken hockeymånad. Det gillar du, Verner ;) 
Slutet på april befann jag mig på platsen jag blev kristen, Sundsviksgården. Vilken plats, vilket ställe, vilken närvaro!
 
 
Maj:
Maj månad var väldigt fullsmäckad, dels var det massa plugg men också den 2 maj, herre min skapare va nervös jag var. Satt skakande i gulafaran gnagandes på gröna äpplen och bubbelvatten med Melina vid min sida påväg för att göra antagningsprov på Liljeholmens folkhögskola. När vi rullade in på gården var det som om jag blev frälst, oj vilken plats och vilken atmosfär, redan då bestämde jag mig för att det inte skulle va sista gångne jag satte min fot där. Sen övade vi så himla mycket för den 19 maj, sista konserten ihop med ES13 -  där vi spelade våra egna låtar å gud va jag grät efter den. När den var klar var även allt annat klart, jag hade lämnat in alla mina inlämningar och hade bara det "roliga" kvar. Den 25 maj flög jag och mina babes till Magaluf, en vecka som vi alla kommer minnas (typ). 
 
Juni:
Vi hade väll iprincip landat efter en galet intensiv vecka i magaluf när det var dags för bal, den 4 juni stod vi med klackar och långa klänningar. Alla dom gångerna man åkt till Lysekil för att kolla på balen, det var det bästa jag visste. Se hur folk hade klätt upp sig, ta kort och få insperation om vad man ville ha för färg på sin klänning, om man ville ha paljetter eller inte osv. Men nu var det min tur, min tur att stå där med en kavaljer och se fin ut när alla skulle ta kort. Ahhhh... Så roligt, men så utmanande. Efter balen hade vi studentvecka, hela veckan bestod av lekar, alkohol och gemenskap. Guuuuu´ va roligt vi hade det! Vi förberedde flaket och den 10 juni knäckte vi första champangeflaskan klockan 06:30. Fy tusan säger jag bara, men oj va roligt det var. Så mycket tårar, både glädje men också förvirran. Tänk att jag gått ut skolan? Tänk att jag fått godkänt i alla betyg? Tänk att jag har behörighet till att komma in på de flesta saker jag vill? WOHO. De blev väldigt mycket champangeflaskor, gemenskap, skrapsår, presenter och överraskningar. Absolut en av de bästa dagarna i mitt liv. Sen var det att bara vila, kollat till levern lite och helt plötsligt var det midsommar som tillbringades i paradiset, sjöstjärnans ridläger. 
 
Juli:
Min juli bestod helt enkelt bara av att festa, vara sjuk och jobba. Måndagsklubbarna, havsbadet och allt var så bra i år! Även fast jag inte var på så många så är jag tacksam för de jag var på! 
 
Augusti: Hela början på Augusti var jag sjuk. Hade alla möjliga sorters sjukdomar i kroppen så jag låg i soffan och konsumerade näsdukar som om jag aldrig gjorde något annat. Men den 14 augusti ringde telefonen och det är Kenneth på andra sidan luren, vem tusan är Kenneth tänkte jag när han sa sitt namn innan han hann avsluta meningen med... Jag ringer ifrån Liljeholmens folkhögskola och vi har fått en plats på vokal, är du intresserad. Självklart svarade jag JA och när jag lagt på skriker jag och mamma som två fågelungar, hoppar i en ring som om det var en midsommarstång i mitten och grinar av lycka. Så det var bara att ändra planerna man hade och börja säga hejdå till alla folk. Den 21 augusti rörde sig jag, mamma, Fanta och en fullpackad bil+transport upp mot Linköping. Släppte av Fanta och alla hennes grejer och begav oss mot Rimforsa där vi fick nyckel och allt till rummet. Den 22 augusti började jag skolan, på dagen låg jag och mamma i sängen kramades och grät som aldrig förr, min fina mamma ska alltså åka hem och jag ska vara kvar? Hur ska detta gå? Men det gick ju ;).
 
 
September/Oktober:
Man gick fortfarande lite på helspänn i början av septembermånad, en plats som man inte känner liksom är väldigt svårt. Man hamnar i en slags position där man måste lära känna sig själv lite mer, vilket jag tyckte var sjukt svårt. Men ju längre det gick, desto bekvämare blev det. Men den 19 september tatuerade jag och Amanda oss, varsit semikolon på handleden. Tacksam för denna tjejen!
 
November:
Jag fyllde 19 år, blev firad av mina fantastiska tjejer och den 6:e blev jag överraskad av Elsa, Rasmus, Emma, Sofia och Björn på PizzaHut. Hur bra är inte dom? Den 11 drog jag, Antonia, Elsa, Rasmus och Emma till Lovsång16-konferansen som var så fantastisk. Josefina Gniste ledde lovsång och jag älskar ju hennes röst så mycket! WOW! Den 23 hade vi julbak på skolan! De måste ju varit bland de mysigaste ever!!
Sen den 26 begav sig även jag och Amanda in till Linköping för att gå på Laleh, vi gick fel och kom försent. Men oj vilken kväll och jag är så tacksam att jag fick uppleva den kvällen med henne! 
 
December:
1 december, min bästis fyller år & snön kom. Vilken dag!
Den 7 december hade jag haft mitt körkort i 1 ÅR ?! Kan knappt förstå hur jag klarade den teorin. De är då tur det är över. Men december på Liljeholmen är så mysigt, det är väldigt mycket fix inför julkonserten som var den 14, men också julbord. Jag kom tillslut hem hem igen. Hela jullovet har tillbringats i sällskap med datorn, Emma, Stina eller gemenskap. 
31 december, asså vilken dag och kväll vi hade. Jag firade den med massa folk med dels mina två bästa bästa vänner, Stina och Emma. Jag kommer aldrig kunna tacka er nog för allt ni gjort för mig detta året, alla skratt och alla tårar. 
 
Detta året mina vänner kan nog ha varit det bästa året och jag kan bara tacka er för det! TACK alla på liljeholmen, alla i kyrkan, alla lärare och vänner från campus. TACK ALLA! För det bästa året <3